Headhuntingföretag

Hem / Headhuntingföretag

Headhuntingföretag spelar en avgörande roll i dagens kompetitiva arbetsmarknad genom att identifiera och locka till sig de mest eftertraktade talangerna för olika befattningar. Deras specialiserade och proaktiva tillvägagångssätt går utöver traditionell rekrytering, där de aktivt söker och engagerar kandidater som kanske inte ens överväger att byta jobb. Genom att utnyttja omfattande nätverk, djupgående branschkunskap och skickliga bedömningsförmågor, är headhuntingföretagen dedikerade till att matcha rätt individ med rätt position, och därigenom stärka organisationer och driva framgångsrika arbetsstyrkor.

Vad är headhunting?

Headhunting är en metod för att rekrytera högkvalificerade och erfarna personer till ledande eller specialiserade positioner inom företag eller organisationer. Istället för att annonsera öppna positioner offentligt och låta kandidater ansöka själva, använder headhunters (rekryteringskonsulter eller företag som specialiserar sig på detta) en mer aktiv strategi. De söker aktivt efter potentiella kandidater som redan är anställda på andra platser och som kanske inte aktivt söker efter en ny position.

Headhunter i Stockholm

Nedan presenteras fyra företag som agerar som headhunter i Stockholm. Dessa specialiserade aktörer spelar en viktig roll i att identifiera och attrahera toppkandidater för olika befattningar, och erbjuder skräddarsydda rekryteringslösningar som hjälper företag att forma framgångsrika arbetsstyrkor.

Dreamwork

Med en beprövad framgångshistoria inom branschen har Dreamwork etablerat sig som en ledande aktör inom rekrytering av kvalificerad personal. Deras skickliga headhunters kombinerar djupgående branschinsikt med ett omfattande personligt nätverk för att säkerställa att varje rekryteringsbehov möts med perfekt matchade kandidater. Genom noggrant utvalda kriterier och fingertoppskänsla för karriärmöjligheter och ersättning, levererar Dreamwork inte bara kompetenta kandidater utan även långsiktiga lösningar för företagens tillväxt.

Kom till Dreamwork

Headhunting Stockholm

Headhunting Stockholm är en headhunter i Stockholm som specialiserar sig på att identifiera och attrahera kandidater som inte bara matchar kravprofilen utan som också smälter in i din företagskultur. Genom deras metodiska process, som inkluderar noggranna tester och bedömningar, säkerställer de att varje kandidat som presenteras är en perfekt passform för uppdraget. Med deras beprövade JobMatch Talent-test och branschkunskap, tar de rekrytering till en ny nivå. Headhunting Stockholm värdesätter relationer och arbetar för att bygga långvariga partnerskap med deras kunder.

Kom till Headhunting Stockholm

K2Search

Forma din framgångsresa med K2 Search – En pålitlig partner inom chefsrekrytering och headhunting. Med över två decenniers erfarenhet har de framgångsrikt hjälpt nordiska företag att identifiera och locka till sig de mest kompetenta cheferna och ledarna. Som medlemmar i CFR Global Executive Search är de stolta över att erbjuda internationell täckning för deras nordiska kunder och internationella partners med rekryteringsbehov i Norden. Med deras djupa branschkunskap och erfarenhet av ledande positioner förstår deras headhunters de verkliga utmaningarna som dagens ledare möter.

Kom till K2Search

Interim Search

Med fokus på att tillsätta tillfälliga chefs- och specialistroller, levererar Interim Search snabbt och tryggt för affärskritiska positioner. Med ett nätverk av över 6000 associerade interimskonsulter och ett robust verksamhetsledningssystem, garanterar de hastighet och precision i deras rekryteringsprocesser. Interim Search erbjuder exklusivitet och levererar relevanta kandidater inom 48 timmar, oavsett plats eller roll. Välj Interim Search för en headhunterpartner som förstår din unika behov och ger dig resultat när du behöver det som mest.

Kom till Interim Search

Hur fungerar headhunting vid rekrytering?

Headhunting är en strategi inom rekryteringsprocessen där specialiserade rekryterare, kallade headhunters, aktivt söker och når ut till potentiella kandidater som inte nödvändigtvis söker jobb offentligt. Denna metod används oftast för att fylla högprofilerade eller specialiserade befattningar där det är svårt att hitta lämpliga kandidater genom traditionella ansökningsprocesser.

Här är hur headhunting fungerar vid rekrytering:

  • Identifiering av behov: Företaget som rekryterar bestämmer behoven och kraven för den önskade positionen. De specificerar vilka färdigheter, erfarenheter och kvalifikationer som krävs för att framgångsrikt utföra jobbet.
  • Förberedelse: Headhuntern förstår företagets behov och kulturella passform. De skapar en kandidatprofil baserat på de angivna kriterierna.
  • Kandidatsökning: Headhuntern börjar leta efter potentiella kandidater i sitt nätverk, branschspecifika evenemang, sociala medier, och andra resurser. De letar efter personer som redan har relevant erfarenhet och expertis för den aktuella positionen.
  • Utvärdering och första kontakt: Headhuntern utvärderar noggrant potentiella kandidater för att se om deras erfarenheter och kompetenser matchar kriterierna. De kontaktar sedan de bästa kandidaterna med en inledande förfrågan eller samtal för att diskutera möjligheten att byta jobb.
  • Intervjuer och bedömning: Om kandidaten visar intresse, genomgår de en serie intervjuer och bedömningar med headhuntern. Detta hjälper till att fastställa om deras kompetenser och personlighet passar företagets krav.
  • Presentation för företaget: Om kandidaten matchar kraven och är intresserad av att gå vidare, presenterar headhuntern kandidatens profil och relevant information för det rekryterande företaget.
  • Företagsintervjuer: Kandidaten går igenom intervjuer och utvärderingar med företagets representanter, vanligtvis med HR och/eller framtida chefer.
  • Anställningsbeslut: Om både kandidaten och företaget är nöjda med varandra, görs anställningsbeslutet. Detta innebär att företaget erbjuder kandidaten jobbet och förhandlar om löner och andra anställningsvillkor.
  • Onboarding: När en kandidat accepterar jobberbjudandet och ansluter till företaget, hjälper headhuntern vanligtvis under övergångs- och onboardingprocessen för att säkerställa en smidig integration.