Headhunter Stockholm

Letar du efter en headhunter i Stockholm för din nästa rekrytering? Har du svårt att få kompetenta kandidater att söka dina utannonserade tjänster?

Headhunters i Stockholm

Headhunter
interim tagline
Headhunter
interim tagline
Headhunter
interim tagline
Headhunter
interim tagline

Vad gör ett headhuntingföretag?

Ett headhuntingföretag letar upp de personer som passar för en tjänst och ser till att väcka deras nyfikenhet för den och sedan ser till att, med hjälp av våra process och våra verktyg, säkerställa att rätt person med rätt profil och kompetens blir anställd.

Kompetenserna som efterfrågas kan vara svåra att hitta så man börjar alltid med att göra ett gediget förarbete som innehåller en analys av organisationen och dess kultur och värdegrund, tjänstens utmaningar och målet med rekryteringen. Det resulterar i en kravspecifikation som ligger till grund för det kommande arbetet, då headhunting kommer in i bilden. Man lägger ut annonser för de tjänster som eftersöks, men det huvudsakliga arbetet och resultatet kommer från att headhuntern söker i och utanför nätverk efter rätt person.

En headhunter använder sociala medier, kandidattipsare och professionella nätverk för att hitta kandidater som kan vara rätt för rollen. Sedan tas en diskret kontakt med personen i fråga och om det är en lovande kandidat som visar intresse för tjänsten genomför man en telefonintervju. Om kandidaten matchar det headhuntern söker och är fortsatt intresserad hålls en kompetensbaserad djupintervju. Efter att ha hittat ett antal personer som uppfyller kraven och önskemålen presenteras dessa för kunden. Därefter väljer kunden vilka de vill träffa för en intervju. Rekommendationen är alltid att hålla intervjuerna så snabbt som möjligt efter att kandidaterna har blivit presenterade så att intresset inte falnar eller kandidaten hinner blir erbjuden andra intressanta möjligheter.

När man har en slutkandidat brukar headhuntern hjälpa till att säkerställa att det verkligen är rätt person man har hittat. Det görs genom tester, till exempel personlighetstester och referensintervjuer.

Headhunter Stockholm

K2 Search har utfört 2500 executive search uppdrag inom flera olika branscher.