VD – Affärsområdeschef

Published Categorized as Okategoriserade
executive search stockholm

Bolaget Weldin Gothenburg består idag av två bolag, Teknikrör i Kinna AB och Gunnar Hansson Svetsteknik AB, som i och med årsskiftet 2022/ 2023 går samman till ett bolag. Uppdraget innefattar att svetsa samman bolagen till ett samt att skapa en ambitiös tillväxtplan för affärsområdet.

Arbetsuppgifter

Du ansvarar för att leda och fördela det övergripande arbetet, att prioritera resurser till rätt arbetsuppgifter utifrån kort- och långsiktiga tillväxt och lönsamhetsmål. Då planen är att skapa en stark tillväxt i bolaget lägger vi stor vikt vid förmågan att skapa god struktur. Uppdragen är projektbaserade och i vissa fall kommer du som VD ansvara för några av de större avtalen samt projektledning av dessa. Du kommer att bygga vidare på befintliga kundrelationer men också vara drivande i att skapa nya affärsmöjligheter, utveckla kundrelationen och tillvarata affärspotentialen i marknaden. Du ansvarar vidare för att kontinuerligt följa upp verksamhetens totala intäktsgenerering och lönsamhet samt utveckla densamma. För att lyckas i uppdraget förväntas du motivera och utveckla organisationen och medarbetare för att säkerställa kontinuerlig utveckling av verksamheten samt måluppfyllnad. Du rapporterar till koncernchefen och är en del i koncernledningen inom Proton Group. Placering är i Göteborg.

Erfarenhet/kravprofil

  • Du har en akademisk bakgrund med inriktning mot teknik, marknad eller motsvarande erfarenhet. Du talar och skriver såväl svenska som engelska obehindrat.
  • Du är marknadsorienterad, har bra kompetens inom ekonomi och affärsutveckling.
  • Vi ser gärna att du har kunskap inom entreprenadjuridik och en god förmåga av att upprätta avtal samt är en van förhandlare.
  • Har du erfarenhet av och ett bra nätverk inom installations- och entreprenadbranschen ser vi det som en fördel.
  • Du har tidigare haft ledande positioner så som VD eller liknande tjänst.

Personliga egenskaper       

Vi söker en entreprenör med starkt affärssinne, analytisk förmåga, strategisk höjd och ett starkt driv för att skapa tillväxt. Samtidigt har du en god förmåga att leda, engagera, utveckla medarbetare och bygga starka team. För oss på Proton är det viktigt att du är en jordnära ledare som är stabil, trygg och prestigelös. Du stimuleras av att göra affärer, erövra nya kunder och marknadsandelar. Vi lägger stor vikt vid att du är strukturerad, systematisk och noggrann.

Vi erbjuder ett utvecklande uppdrag i en verksamhet med stor potential.

I denna rekrytering samarbetar vi med Finnveden Executive AB. För ytterligare information om tjänsten, kontakta rekryteringskonsult Ulrika Danielsson, tfn 0702-33 81 67. Urval sker löpande och vi vill därför ha din ansökan snarast. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, www.finnvedenexecutive.se