Executive Search Norrköping

Published Categorized as Okategoriserade
executive search redan tillsatt

Detta uppdrag har redan tillsats!

VD – HYRESBOSTÄDER I NORRKÖPING AB

VD leder med affärsmässighet ett framgångsrikt allmännyttigt bostadsbolag som ingår i en kommunkoncern. Bolaget bedriver en verksamhet inom offentlig sektor, men är samtidigt ett aktiebolag och verkar på en öppen och konkurrensutsatt marknad. Du rapporterar till en styrelse som består av politiskt tillsatta personer från olika partier. VD ingår också i och samverkar med övriga bolags-VD:ar inom kommunkoncernen Rådhus AB samt ingår i den koncerngemensamma ledningsgruppen tillsammans med direktörer inom den kommunala förvaltningen.  För rätt VD person är det större samhällsansvaret mycket motiverande.

Hyresbostäder har ett uppdrag som är unikt för bostadsbranschen i Norrköping. Det sträcker sig långt utanför att ”bara” hyra ut bostäder. Perspektivet är större än så. Samhällsuppdraget omfattar att säkra bra boende och boendemiljö för kommunens alla invånare och för att möjliggöra kommunens expansion och attraktionskraft som boendeort. Bl.a. ska bolaget alltid ha en viss nyproduktionstakt i sin projektportfölj. Bolaget ska vara innovativt och samtidigt tryggt som aktör inom sitt område. Det innebär bl.a. en stabil ekonomisk grund att stå på och god kontroll på sin verksamhet. Samtidigt ska Hyresbostäder vara en aktiv, drivande och affärsmässig aktör gällande förbättringar och utveckling i den egna verksamheten och ledande när det gäller nytänkande och se framtida affärsmöjligheter för våra såväl bolaget som för dess hyresgäster och boendemiljöer.

Höga ambitioner och ökande krav på service och kvalitet i leveransen ställer krav på effektivitet i verksamheten. Fortsatt digitalisering av tjänster och processer behöver fortgå. Hyresbostäder ska vara en modern och framåt aktör för sin medarbetare och för de boende. För att kunna leverera detta behöver VD också vara en god ledare för verksamheten där chefer och medarbetare trivs, utvecklas, är engagerade och har goda förutsättningar att arbeta effektivt med sina frågor. Hyresbostäders varumärke som arbetsgivare är viktigt att vårda och utveckla vidare för att säkra kompetens och trivsel i bolaget.

Vi söker dig som brinner för att göra skillnad ihop med kollegor och samarbetspartners. Du har  erfarenhet att verka i en värderingstyrd verksamhet, gärna kopplat till att driva och utveckla bostadsmarknaden och boendefrågor. Du har befunnit dig på ledningsgruppsnivå med ansvar för budget och personal och har varit en uppskattad chef över chefer. Du är känd för att driva utveckling och förbättring där du med tillit, kommunikation och förankring har varit skicklig på att få med dig berörda på en utvecklingsresa som har landat i önskvärda resultat. Det är meriterande, dock ej ett krav, om du har erfarenhet av politiskt styrd verksamhet och av att vara föredragande inför styrelse. Din erfarenhet är troligen från bostadsbolag inom offentlig sektor, privat sektor eller kooperation. Annars kan du ha arbetat med bostadsfrågor inom kommunal, statlig eller regional förvaltning.

Som person är du en god och engagerad ledare med strategisk blick och förmåga, kommunikativ och transparant med förmåga att bygga goda och konstruktiva relationer. Du har på något sätt visat samhällsintresse och samhällsengagemang och får energi av att vidareutveckla en verksamhet som med sund ekonomi och effektiv organisation kan erbjuda en bred grupp av våra medborgare en trygg och önskvärd boendemiljö.

Det här är en attraktiv möjlighet för dig som vill leda ett stort och välrenommerat bostadsbolag i en av Sveriges större kommuner!

MER INFORMATION OCH ANSÖKAN

Vi samarbetar med Compass Human Resources Group i den här rekryteringen och vill du inleda en dialog, ställa frågor och kanske anmäla intresse för den här tjänsten så tar du kontakt med Bo Bengtsson, partner, 070-971 35 50 bo.bengtsson@compass.se

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. 

Om du blir aktuell för tjänsten kommer du att genomgå en säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen innan anställning. 

Du kan också söka tjänsten genom att klicka på denna länk Välkommen med din ansökan, dock senast den 29 november. 

Detta uppdrag har redan tillsats!